U septembru pad prometa robe u trgovini na malo

Bez autora
Oct 31 2011

Promet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji, u septembru 2011. godine u odnosu na septembar 2010. godine, manji je u tekućim cenama za deset posto, a u stalnim cenama za 18,3 posto. U septembru 2011. u odnosu na avgust 2011. godine, promet robe je manji u tekućim cenama za tri posto, a u stalnim cenama za 3,3 posto.Promet robe u trgovini na malo u periodu januar - septembar 2011. godine, u odnosu na isti period 2010. godine, manji je u tekućim cenama za 6,7 posto, a u stalnim cenama za 16,9 posto.

U septembru pad prometa robe u trgovini na maloPromet robe u trgovini na malo u Republici Srbiji, u septembru 2011. godine u odnosu na septembar 2010. godine, manji je u tekućim cenama za deset posto, a u stalnim cenama za 18,3 posto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

U septembru 2011. u odnosu na avgust 2011. godine, promet robe je manji u tekućim cenama za tri posto, a u stalnim cenama za 3,3 posto.

U saopštenju se navodi da je promet robe u trgovini na malo u periodu januar - septembar 2011. godine, u odnosu na isti period 2010. godine, manji u tekućim cenama za 6,7 posto, a u stalnim cenama za 16,9 posto.

Podaci o prometu robe u trgovini na malo, izuzev prometa na malo motornim vozilima, motociklima i delovima, dobijeni su na osnovu redovnog mesečnog statističkog istraživanja. Sve objavljene indekse treba tretirati kao prethodne, što znači da može doći do izvesnih korekcija na osnovu dobijenih rezultata u tromesečnom statističkom istraživanju, koje objavljujemo u saopštenju Unutrašnja trgovina u Republici Srbiji (PM11).

Indeksi prometa robe u stalnim cenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cenama, odgovarajućim indeksima potrošačkih cena, iz kojih su isključeni: voda (iz komunalnih sistema), struja i motorna vozila, motocikli i delovi, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik